• Een enkele tand mist

Wanneer zowel de tand als de wortel zijn beschadigd, kunnen deze het beste permanent worden vervangen door een tandheelkundig implantaat in combinatie met een keramische kroon.
Deze vervanging verschilt in uiterlijk en werking niets van een natuurlijke tand of kies.

Er is ook de mogelijkheid om budget implantaten te plaatsen. Dit zijn goedkopere implantaten waarbij gekozen kan worden uit een aantal standaard kleuren voor de keramische kroon. Dit kan de ideale oplossing bieden voor  een missende kies achterin de mond.

Hieronder beschrijven we de drie stappen, waarin de behandeling zal worden doorlopen.

1. Vóór de ingreep

Ter voorbereiding van de behandeling voert de tandarts een eerste onderzoek uit en neemt één of meer röntgenfoto’s van het gebied.

2. Plaatsen van het implantaat

Het implantaat wordt geplaatst. Eventueel krijgt u een noodvoorziening waarmee u bijna onmiddellijk normaal kunt eten en functioneren. Voordat tot de volgende stap kan worden overgegaan, moet het implantaat eerst integreren met het kaakbot. Dit neemt enige tijd in beslag.

3. Bevestiging van een nieuwe kroon

De laatste stap is de plaatsing van de permanente keramische tand. De nieuwe tand wordt geplaatst om levenslang mee te gaan. Verdere behandelingen zijn niet nodig.

Eindresultaat

U mag verwachten dat zo’n nieuwe tand net zo past en voelt als een echte tand. Uw mond kan verzorgd worden zoals u nu gewend bent, zodat de tand en het omringende tandvlees schoon en gezond blijven.

Computer gestuurd implanteren

Bij Implantpoint is het mogelijk om 3d scans te maken van uw gebit en aan de hand daarvan computergestuurd te implanteren.